Logga-Riddarfjärden

Blandat

På tal om Stockholm. Taltidningsreportage om hotellet.

Nu kan du lyssna till vad som sägs i tidningen för synskadade i Stockholm om hotellplanerna. Sätt på högtalarna och lyssna här

Den vackraste platsen i stan

Vinjetten till vänster är vad du ser från Västerbron. I en undersökning som Svd lät genomföra 2006 vann den utsikten omröstningen bland läsarna.

STOCKHOLMS RIDDARFJÄRD FRÅN VÄSTERBRON

BLANDAT

Den vackraste platsen i stan. Se här

Vinjetten ovan är utsikten från Västerbron. I en undersökning som Svd lät genomföra 2006 vann den omröstningen bland läsarna om Stockholms vackraste utsikt. Nu kan vi glädja oss åt att få njuta av den många år framåt!


just nu är Riddarfjärden inte den vackraste platsen i Stockholm. Så här ser det ut nu!

Liv Beckström på Kommunalarbetarens hemsida 24/9 2007.

Världens vackraste utsikt blir kvar!

Stockholm har utnämnts till världens bästa huvudstad!

Läs mer här!

2008 års Stockholmsmedalj till Birgitta Jonsson

Den 22 maj delade Stockholmspartiet ut årets Stockholmsmedalj för insatser i stadsmiljön till Birgitta Jonsson. Hon fick det för för det framgångsrika arbetet mot hotellet i Riddarfjärden. Motivering:
Vattenytorna i Stockholm är ett dominerande inslag i stadens skönhet. Därför är det viktigt att avvärja alla attacker mot dessa ytor i synnerhet Riddarfjärden, ett av stockholmarnas mest älskade vatten. Birgitta Jonsson tog snabbt initiativet i kampen mot hotellprojektet mitt i Riddarfjärden, den s k badringen och organiserade protester och invändningar så att stadens beslutsfattare inte vågade låta projektet fortsätta. Hon gjorde det snabbt, med entusiasm och på ett sätt som ledde till en folklig mobilisering. Birgitta Jonsson är väl förtjänt av 2008 års Stockholmsmedalj för insatser för stadsmiljön.

Tack

Det kändes fantastiskt roligt att få det här erkännandet av vårt arbete för att rädda Riddarfjärden från bebyggelse och att få bekräftelse på hur viktigt det var. Jag tackade för medaljen å både mina vägnar och alla deras som deltagit. Jag nämnde särskilt min man Torsten samt makarna Eriksson på Södermalm, Hyresgästföreningarna, Arnold Gustafsson, Gunilla Myrberg, Ulf Bagge och några till. Jag och Torsten ensamma hade inte kunnat åstadkomma mycket, det som avgjorde saken vara att så många kände som vi och också framförde det till beslutsfattarna. Så tack alla som stred så framgångsrikt för Riddarfjärden!

Bilder från medaljutdelningen under almarna

Nu kommer vi att se segelbåtar på Riddarfjärden i fortsättningen också! Njut av en regatta på Riddarfjärden

Se bilder här

Även Grönköping planerar kallbadhus

"Det nya kallbadhuset kommer verkligen att sätta Grönköping på plats" säger hr ark, Glas. "Turistströmmen måste förstås härbärgeras någonstans, men då är det så lyckligt att det å gr. a. anläggningens utformning råkar finnas plats för tusentals hotellrum". Läs själv om Badet i Bergska sjön.

Använd e-postlänken i vänsterspalten för mail till politikerna.