Logga-Riddarfjärden

Länkar till likasinnade

"Riddarfjärdens fulhotell seglar vidare"

Liv Beckström på Kommunalarbetarens hemsida 14/10

Världens vackraste utsikt blir kvar!

Liv Beckström på Kommunalarbetarens hemsida 24/9

Stoppa fulhotellet i Riddarfjärden!

Kommunalarbetaren den 17 juni.

Bengt Göranssons syn på hotellet

RIDDARFJÄRDEN IDAG

VÅRT NÄTVERK - RÄDDA RIDDARFJÄRDEN!

Jag som står för den här hemsidan heter Birgitta Jonsson, infödd kungsholmsbo, jämnårig med Västerbron. Du når mig på e-postadressen i vänsterspalten till Rädda Riddarfjärden.

Min man och jag var sommaren 2007 navet i ett nätverk som växte fram nästan av sig själv. Det började med att vi vid ett besök på ett möte i Kungsholmens stadsdelsnämnd upptäckte planerna på attentatet mot Riddarfjärden. Till vår förvåning och förfäran tillstyrktes det av alla partier utom vänsterpartiet (heder åt dem!).
Veckorna efter var vi på vårluncher i några kungsholmsföreningar. Där tog vi upp hotellplanerna som visade sig vara lika okända för alla andra som de varit för oss. Det ledde till protestlistor som vi skickade till Stedsbyggnadsnämnden. Från denna blygsamma början spred sig sedan informationen raskt och vi fick börja göra listor åt andra. I och med att tidningarna började skriva om planerna och om vårt motstånd hörde allt fler av sig för att hjälpa till. Det blev nödvändigt med en hemsida och min svåger med son ställde upp och gjorde den.
Här på hemsidan har man kunnat följa hotellplanerna. Många hade uppfattat dem som ett litet stockholmsvänligt bad med härlig utsikt över vatten och stränder. Här fick de se att vad som planerades i verkligheten var ett dominerande hotell med inomhusbad. Vi besökte Stadsbyggnadskontoret, läste diariet och följde med i pressen och på nätet och höll hemsidan så aktuell och riktig vi kunde.
Här fanns också information om allas rättigheter att yttra sig till politikerna och adresser till dem. Här fanns listor att ladda ner. Man kunde också e-posta en protest direkt till Stadsbyggnadskontoret.
Det var en mycket jobbig sommar för oss och de många som på olika håll arbetade mot hotellbygget i Riddarfjärden. Det blev en stor lättnad när vårt tunga arbete lyckades och vi kunde andas ut!